1 Registriraj se na Školski portal

Ako već nisi, registriraj se na stranici old.skolskiportal.hr/moja-ploca/registracija/

Kako bi se registrirao, trebaš upisati svoje valjane korisničke podatke (ime.prezime@skole.hr) AAI@EduHr. Ako ne znaš svoje korisničke podatke AAI@EduHr, potraži ih kod svog razrednika.

Nakon uspješne prijave na AAI@ EduHr, upiši i potvrdi lozinku kojom ćeš se koristiti za buduće prijave na Školski portal, odaberi i potvrdi razred u koji ideš (pripazi na to da točno upišeš razred jer poslije nećeš moći promijeniti odabir).

2 Preuzimanje aplikacije Školska e-knjiga

Ovisno o uređaju i operativnom sustavu kojim se koristiš, preuzmi i instaliraj program Školska e-knjiga s ove internet poveznice:
old.skolskiportal.hr/skolska-e-knjiga/

3 Preuzimanje digitalnog udžbenika

Nakon pokretanja programa Školska e-knjiga (skolska_e_knjiga.exe) i prihvaćanja uvjeta korištenja, klikom na kućicu PRIHVAĆAM UVJETE KORIŠTENJA otvara se prozor u koji trebaš upisati korisničko ime i lozinku koju si postavio za Školski portal.

Nakon prijave na ekranu će se otvoriti polica s e-udžbenicima za udžbeničke serije kojima se koristiš. Nakon toga klikom miša odaberi udžbenik koji želiš preuzeti.

Otvorit će se novi prozor s kratkim opisom e-udžbenika i opcijom PREUZMI. Preuzimanje može potrajati dulje ili kraće, ovisno o brzini internetske veze.

Kad preuzimanje završi, naslovnica preuzetog e-udžbenika prikazat će se u boji.