POMOĆ ZA RAZVIJANJE INTELEKTUALNIH I KOGNITIVNIH VJEŠTINA

12 odličnih obrazovnih internetskih stranica za djecu i mlade učenike

ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Danas s vama dijelimo neke od najpopularnijih internetskih stranica s obrazovnim sadržajem osmišljenima posebno za djecu i mlade učenike.

12 odličnih obrazovnih internetskih stranica za djecu i mlade učenike

Od učenja o tome kako svijet oko nas funkcionira do istraživanja zanimljivosti svemira, ove su platforme idealne za uranjanje u zabavna i obrazovna iskustva učenja koja učenicima mogu pomoći da razviju svoje intelektualne i kognitivne vještine.

✿ BRAINPOP

Brain POP nudi zabavni obrazovni sadržaj u obliku animiranih videozapisa koji pokrivaju niz sadržajnih područja uključujući matematiku, sociologiju, znanost, inženjerstvo, zdravlje, umjetnosti, glazbu i još mnogo toga.

✿ DISCOVERY MINDBLOWN

Discovery MindBlown nudi niz obrazovnih izvora kojima se djeca i mladi mogu koristiti za istraživanje i učenje o svijetu. To uključuje igre, slagalice, videomaterijale, knjige, aktivnosti i niz drugih stvari.

✿ THE LAWRENCE HALL OF SCIENCE

Pristupite golemoj količini interaktivnoga obrazovnog materijala koji će djeci pomoći da nauče o znanosti. Ovdje možete pronaći praktične aktivnosti i igre koje će djecu uvesti u svijet znanosti.

 NAT GEO KIDS

Nat Geo Kids inspirira mlade avanturiste da istražuju svijet kroz poznate časopise, knjige, aplikacije, igre, videoisječke, događaje i internetsku stranicu. Ovo je jedina ovakva dječja stranica u čijem je središtu znanstvena organizacija svjetskih razmjera.

✿ PBS KIDS

PBS Kids je predan stvaranju pozitivnog utjecaja na živote djece kroz zabavu usmjerenu na kurikulum. Uz cjeloviti pristup učenju i uključivanju djece u obrazovni proces, PBD Kids služi se spektrom medija i tehnologije za izgradnju znanja, mašte, kritičkog razmišljanja i znatiželje. Uključivanjem roditelja, učitelja, skrbnika i zajednice kao partnera u učenju, PBS Kids pomaže osnažiti djecu za uspjeh u školi i životu.

✿ KODABLE

Kodable pomaže djeci da razviju vještine kodiranja i nauče informatiku. Nudi više od 70 interaktivnih lekcija. Svaka lekcija uključuje upute i vodiča, vokabular i materijal za učenike. Možete poučavati informatiku u osnovnoj školi kao vlastito sadržajno područje ili je ugraditi u matematiku, digitalno građanstvo, robotiku i druga predmetna područja.

✿ ABCYa

ABCYa nudi kolekciju obrazovnih igara i aplikacija koje su napravljene posebno za djecu. Igre su raspoređene prema različitim razinama i sadržajnim područjima.

✿ FUNBRAIN

Funbrain nudi stotine igara, knjiga, stripova i videomaterijala koji razvijaju vještine čitanja, pisanja, računanja i rješavanja problema.

✿ DOGO NEWS

Uz više od 3000 članaka o temama u rasponu od znanosti i sociologije do aktualnih međunarodnih događaja, DOGONews djecu izlaže svijetu u kojem žive i pomaže im razviti rječnik i vještine čitanja.

✿ SCRATCH

Scratch vam omogućuje da programirate vlastite interaktivne priče, igre i animacije te podijelite to s drugima na online zajednici. Scratch pomaže mladima da nauče kreativno razmišljati, sustavno prosuđivati i surađivati, a to su ključne vještine u 21. stoljeću.

✿ SMITHSONIAN EDUCATION

Smithsonian Education nudi pregršt obrazovnih materijala i izvora kojima se djeca mogu koristiti kako bi naučila o različitim temama, uključujući znanost, povijest, umjetnost, prirodu i još mnogo toga.

✿ NASA KIDS CLUB

Pomozite mladim učenicima da istraže vanjski svijet i nauče više o svemiru pomoću ovih obrazovnih aktivnosti i materijala za učenje koje je osmislila NASA.

……………………..

NAPOMENA

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne obrazovne internetske alate i mobilne aplikacije za učitelje i edukatore, a njime upravljaju predani kanadski učitelji.
  • Izvor: educatorstechnology.com
Vezani članci
Školski portal: Korisne aplikacije za vježbanje razlomaka

Korisne aplikacije za vježbanje razlomaka

… lako koriste ovim pojmom jednom kad im predstavimo decimale…

Školski portal: Korisne stranice za učenje matematike

Korisne stranice za učenje matematike

… praktičnih vodiča i još mnogo toga što učenici mogu…

Školski portal: Raspored online nastave za utorak, 17. ožujka 2020.

Raspored online nastave za utorak, 17. ožujka 2020.

Isto kao i danas i u utorak će učenici razredne…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…