GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA, ZABOK

Primanje za najuspješnije učenike i mentore

utorak, 26. lipnja 2018.

U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša iz Zaboka održano je primanje za učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili neko od prva tri mjesta.

Primanje za najuspješnije učenike i mentore

Na svečanosti su učenicima i njihovim mentorima dodijeljene novčane nagrade i priznanja, koje su im uručili krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. Učenici zagorskih osnovnih i srednjih škola osvojili su 17 prvih mjesta na državnim natjecanjima, 22 druga mjesta te 14 trećih, a u čemu je sudjelovalo 90 učenika i 59 mentora. Budući da su također nagrađeni uspjesi izvan propozicija AZOO-a, ASOO-a i HŠŠS-a, ukupan broj učenika i mentora s izvrsnim rezultatima na natjecanjima penje se na 160 učenika i 99 mentora. Krapinsko-zagorska županija za nagrade je izdvojila ukupno 90 300 kuna.

Nakon dodjele nagrada, župan Željko Kolar istaknuo je: „Kad imate ovakve učenike i mentore, odlične ravnateljice i ravnatelje onda sa smiješkom dolazite na ovakva događanja. Najbolji je pokazatelj njihova rada da naša djeca u velikom postotku upisuju fakultete, i to one koji su im prvi izbor, a te fakultete i završavaju.” Župan je naglasio kako Krapinsko-zagorska županija mora stvarati uvjete za dobro školovanje, ali i u suradnji sa gospodarstvom stvarati uvjete za nova radna mjesta. „U našoj se županiji stalno otvaraju nova radna mjesta, čime se otvara mogućnost da mladi ljudi ostanu ovdje živjeti i osnivati obitelji. Ako iz objektivnih razloga to ne mogu, onda moramo osigurati dobre ceste i željezničke veze, kako bi mogli otići na posao u Zagreb, ali se odmah i vratiti doma u Zagorje” – naglasio je župan Kolar.

„Jako se ponosimo našim izvrsnim učenicima i mentorima. Čestitke svima, a posebno veseli da se ne moramo plašiti ni za proizvodna zanimanja, poput keramičara i plinoinstalatera koje smo također danas nagradili. Bit će to stvarno izvrsni majstori” – poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako je lijepo na kraju školske godine zbrojiti što se sve radilo u zagorskim školama te naglasila: „U našim se školama radi dobro, mnogo i kvalitetno!” Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka Bibijana Šlogar. [ IZ DRUGIH IZVORA | zabok.hr  ]

 

Vezani članci
Školski portal: Kako uče najbolji učenici

Kako uče najbolji učenici

… kako napreduju, osjećajući pritom kako sve više zaostaju. To…

Školski portal: Najboljim učenicima tableti na dar

Najboljim učenicima tableti na dar

Grad Vrlika je, kao i svake godine, odvojio 10.000,00 kuna…

Školski portal: Nek' se zna, superodlikašima posebna priznanja

Nek' se zna, superodlikašima posebna priznanja

Na svečanosti je bio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…