GIMNAZIJA PETRA PRERADOVIĆA, VIROVITICA

Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade

srijeda, 4. srpnja 2018.

U prostorima Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, kao i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac…

Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade

… potpisan je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Gimnazije.

Ugovor su potpisali direktor tvrtke Tehno Elektro iz Đakova Petar Prodanović i ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Jasminka Viljevac. Vrijednost ugovora iznosi 5,66 milijuna kuna, a očekuje se da radovi počnu za kroz desetak dana, a već do početka nove školske godine velik dio radova trebao biti odrađen.

 U 100 obljetnici gimnazijskog obrazovanja u Virovitici, imat ćemo jednu prekrasnu novu/staru zgradu pa će u njoj učenici osim energetske uštede imati i odlične uvjete za svoje obrazovanje. Od navedenog iznosa, Virovitičko-podravska županija će sufinancirati radove sa 2,5 milijuna kuna, a ostatak sufinanciraju Fond za sufinanciranje, kao i Fond za zaštitu okoliša – kazala je ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Jasminka Viljevac.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović iskazao je zadovoljstvo jer će u skoroj budućnosti učenici i profesori imati puno bolje uvjete nego je to bilo do sada, uz značajne uštede zbog energetske obnove.

– Očekujem da radovi počnu što prije. Treba veliki dio posla obaviti dok su učenici na praznicima. Iako je vrijednost radova iznad predviđene, županija je prihvatila ponudu tvrtke Tehno Elektro kako bismo uštedjeli na vremenu i da radovi na zadovoljstvo i naših učenika i profesora budu što prije gotovi. U budućnosti će se zahvaljujući energetskoj obnovi uštedjeti znatna sredstva, a upravo ćemo njih, uložiti za još bolji standard učenika i profesora – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Nositelj projekta je sama Gimnazija, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu. Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim projektom se planiraju uštede od 57 za toplinsku, do 53 posto za električnu energiju.

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, „skočit“ će iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijela ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenit će se vanjska stolarija, postaviti nova rasvjeta, instalirati fotonaponski paneli. U bliskoj budućnosti, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, kada je župan bio Tomislav Tolušić, zasjat će u novom svjetlu.

Projekt je pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, prijavitelj je Gimnazija Petra Preradovića uz potporu osnivača, Virovitičko–podravske županije, partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Posrednička tijela su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. [ IZ DRUGIH IZVORA | vpz.hr  ]

 

Vezani članci
Školski portal: Energetska obnova zabočke osnovne škole

Energetska obnova zabočke osnovne škole

Realizacijom investicije doći će do značajnog povećanja razine udobnosti i…

Školski portal: Za energetsku obnovu dviju škola dobili 7,7 milijuna kuna

Za energetsku obnovu dviju škola dobili 7,7 milijuna kuna

Bespovratna je sredstva Krapinsko-zagorska županija dobila za energetsku obnovu OŠ…

Školski portal: Loživo ulje zamijenit će zemni plin, 73 posto uštede

Loživo ulje zamijenit će zemni plin, 73 posto uštede

Ugovor s izvođačem radova tvrtkom L Projekt d.o.o. iz Jakšića…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…