#MOJPORTAL

Novi udžbenici Školske knjige za informatiku u osnovnoj školi

petak, 20. srpnja 2018.

Novi udžbenički kompleti za informatiku od petog do osmog razreda #mojportal usklađeni su s kurikulom nastavnog predmeta Informatika, a sastoje se od udžbenika, radne bilježnice i dodatnih digitalnih sadržaja…

Novi udžbenici Školske knjige za informatiku u osnovnoj školi

… koji obogaćuju tiskane sadržaje i potiču na promišljanje, kreativnost, istraživanje i samostalan rad učenika.

Sadržaj udžbeničke serije potiče na samostalno istraživanje, budi kreativnost, a nadasve svjesnost da je svako znanje moć. Svaka nastavna cjelina ima zanimljive ilustrirane uvodnice koje će motivirati učenike i uvesti ih u njezin sadržaj.

Mnogobrojni dodatni sadržaji obogaćuju i proširuju znanje učenika i potiču ih da naučeno primjenjuju u radu sa suvremenim alatima i alatima u oblaku. Stjecanju računalnih vještina pridonosi  mnoštvo primjera, zadataka  i vježbi koje se nalaze u popratnim digitalnim sadržajima. Na njih upućuje prepoznatljiva ikona u tekstu udžbenika s pomoću koje učenici mogu pristupiti sadržajima koliko god puta požele.

Digitalni sadržaji vode učenike kroz nekoliko faza usvajanja znanja, od istraživanja, učenja i provjeravanja znanja sve do dodatnih sadržaja koji im omogućuju svladavanje vještina iz svih područja suvremene tehnologije. Digitalni sadržaji obiluju kratkim videomaterijalima za učenje, interaktivnim videovježbama za samostalno učenje i istraživanje, kvizovima za provjeru stečena znanja te bogatim izvorom dodatnih materijala za projektno učenje. Kako je danas rad u oblaku najčešće tražena vještina, s pomoću digitalnih sadržaja upućujemo učenike na upotrebu alata Office365.

 Ova nova udžbenička serija izvrstan je vodič, a ujedno i važan pomoćnik koji omogućuje lakšu uporabu računala i računalnih sustava  pri svladavanju svakidašnjih obveza te potiče na usvajanje i stjecanje suvremenih znanja u nastavi informatike.

 

■  #mojportal5 uvodi učenike u svijet nula i jedinica do jezika računala, upoznaje ih s alatima i načinom organizacije podataka. Upoznaje ih sa životom i radom u virtualnom svijetu sve do umjetničkog izražavanja i 3D stvarnosti. Kako stvoriti i urediti digitalni tekst i kako se predstaviti, učenici mogu vrlo lako naučiti s pomoću ovog udžbenika. Računalno razmišljanje i programiranje vrlo jednostavnim i zanimljivim načinom uvodi učenike u programski jezik Python.

■  #mojportal6 proširuje znanje i nastavlja istim jezikom kroz računalno razmišljanje i programiranje. Učenici uče o životu na mreži, ali isto tako pletu mreže, prenose, štite, pohranjuju i organiziraju svoje podatke na ispravan i siguran način. Digitalni tekstovi sve su bogatiji tablicama i stilovima, a predstavljanje postaje sve ozbiljnije i efektnije. Digitalnom suradnjom i istraživanjem te umjetničkim izražavanjem potiče se internetska suradnja i timski rad te se upoznaju mnogi alati za svladavanje navedenih vještina.

■  #mojportal7 nastavlja upoznavati učenike sa životom na mreži ističući zanimljivosti te daje korisne savjete o sigurnosti i suradnji na njoj. U istom tonu učenici se polako uvode u mogućnosti predstavljanja na mreži te izrade i objavljivanja interaktivnih sadržaja. Računalno razmišljanje i programiranje dovest će učenike do vrlo zanimljive faze u kojoj će samostalno raditi na projektnom zadatku simulacijama i primjenom programiranja na konkretnim primjerima.

■  #mojportal8 prikazuje zanimljiv život i rad u virtualnom svijetu s kritičkim osvrtom na nj. On uvodi učenike u novo važno područje sustavnog upravljanja zbirkama zapisa, objašnjava građu računala i prijenos podataka u njemu. S pomoću raznih servisa za objavu sadržaja i interaktivnih sadržaja te projektnim pristupom učenici će predstaviti zanimljiva područja u informatici. Računalno razmišljanje i programiranje projektnim pristupom gradi i utvrđuje nova znanja iz područja grafike te uvodi učenike u zanimljive rekurzivne pojave.  

Vezani članci
Školski portal: Digitalni sadržaji i aktivnosti [23.]

Digitalni sadržaji i aktivnosti [23.]

■  1. RAZRED  ■ MATEMATIKA: Jednoznamenkasti i dvoznamenkasti brojevi  …

Školski portal: Digitalni sadržaji i aktivnosti

Digitalni sadržaji i aktivnosti

■  1. razred:  ZBRAJANJE I ODUZIMANJE DO 5 U igri…

Školski portal: Digitalni sadržaji i aktivnosti

Digitalni sadržaji i aktivnosti

■  1. RAZRED ZBRAJANJE I ODUZIMANJE BROJEVA DO 5  Prvašići…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…