GLOBAL CHILDREN'S DESIGNATHON U ZAGREBU

Djeca i 'Život na kopnu'

utorak, 23. listopada 2018.

Global Children's Designathon i ove godine u Zagrebu: uključite svoje dijete u dizajniranje rješenja za bolji svijet paralelno s 1.000 djece diljem svijeta!

Četvrto izdanje svjetske inicijative Global Children's Designathona ili dječjeg Designathona održat će se u subotu, 3. studenoga 2018. Tijekom ovog vrlo posebnog dana, preko tisuću djece u 30 gradova diljem svijeta od Melbourna do Bogote preko Amsterdama i Johannesburga će istovremeno sudjelovati u dizajniranju kreativnih rješenja vezanih uz uništavanje šuma, a što je vezano uz 15. UN-ov cilj Globalnog održivog razvoja: ŽIVOT NA KOPNU.

  • U Zagrebu će se ovaj zanimljivi događaj održati u prostorijama HUB385, Petračićeva 6; od 10h do 17h.

Djeca će započeti dan istraživanjem tematike deforestacije ili krčenja šuma i povlačenjem paralele u kontekstu zagađenja zraka, ugrožavanja biljnih i životinjskih vrsti i gubitkom staništa.  Nadalje, fokusirat će se na razradu i skiciranje ideja i potom graditi prototipe svojih ideja pomoću pištolja za lijepljenje, mini-motora, micro:bitova, LED lampica, senzora i recikliranih materijala.

Djeca će putem internetske veze biti u kontaktu s timovima u drugim zemljama diljem svijeta, a na kraju dana će prezentirati svoje izume stručnjacima, roditeljima i javnosti. Cijeli proces slijedi korake Designathon metode, jedinstvene metode edukacije budućnosti koja djecu diljem svijeta uči koristiti svoju kreativnost i nove tehnologije pri dizajniranju budućnosti. Metoda kombinira Design Thinking i Maker Education principe za koje možemo konstatirati da svojom popularnošću rastu kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Pomoću ove inicijative djeca će imati priliku nadograditi svoje  kreativno i kritičko promišljanje, komunikacijske vještine, suradnju, digitalnu pismenost…i na taj način biti spremniji za oblikovanje budućnosti.

Djeca u cijelom svijetu zabrinuta su za društvo i budućnost planete. Njihove inovativne ideje oko stvarnih problema su vrijedne i fukusiraju se na budućnost. Ponekad toliko inovativne i vrijedne da ih kompanije prihvaćaju i razvijaju u proizvode ili usluge, kao što je nedavno slučaj u Nizozemskoj.

Međunarodna komora mladih Hrvatske u suradnji s lokalnim Designathon Works Zagreb timom je zaslužna što će i zagrebački mališani imati priliku sudjelovati na ovako zanimljivoj inicijativi.

Global Children's Designathon globalno podržavaju institucije i kompanije: Grad Amsterdam, Patagonia, Bugaboo, Talud, Yoxi, Chocolonely Foundation, Conservation International, WWF, PWC, World Largest Lesson i Expo Live, a u Zagrebu organizacija ovog eventa ne bi bila moguća bez podrške partnera: Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Feria-projekt, IBM Hrvatska, HUB385, Zvona catering, Cedevita, JCI Zagreb.

Prijave su otvorene za djecu u dobi 7-12 godina do 25. listopada, a više informacija o samom događaju i načinu prijave mogu se pronaći na Facebook eventu. https://www.facebook.com/events/245009472846840/

Vezani članci
Školski portal: Djeca u cijelom svijetu zabrinuta su za budućnost planeta

Djeca u cijelom svijetu zabrinuta su za budućnost planeta

Njihove inovativne ideje za rješenje stvarnih problema vrijedne su i…

Školski portal: Život bez adrenalina

Život bez adrenalina

Tako mora biti. No kad negdje naiđemo jedni na druge,…

Školski portal: Za Dan žena izložba portreta

Za Dan žena izložba portreta

Od 2015. godine u ovoj su školi realizirane brojne izložbe…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…