41. INTERLIBER – MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA OD 13. DO 18. STUDENOGA

Školska knjiga i više od 300 izlagača na Interliberu

utorak, 13. studenoga 2018.

INTERLIBER – međunarodni sajam knjiga i učila, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare…

Školska knjiga i više od 300 izlagača na Interliberu

… trajat će od 13. do 18. studenoga. I ovo 41. po redu izdanje Interlibera održat će se paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma, a očekuje se više od 130 tisuća posjetitelja.

Na Sajmu će se pojaviti više od 300 izlagača, a ove je godine novost održavanje Sajma svjetskog obrazovanja te će glavni naglasak biti na ruskoj književnosti. Stoga je Ruska Federacija za Interliber pripremila bogat program prezentacija, među kojima se izdvaja okrugli stol „Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu”.

Paviljone će izlagači popuniti knjigama najrazličitijih žanrova, a u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i samim izlagačima, Interliber najavljuje i bogat popratni program. Sajam će tako nadopunjavati uvijek zanimljivi i raznovrsni sadržaji za sve dobne skupine, od predstavljanja novih knjiga, druženja i razgovora s književnicima, susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, do književnih čitaonica i radionica, okruglih stolova, kvizova, dodjela književnih nagrada, aukcije starih i rijetkih knjiga...

Kako navode organizatori, brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde samo su komadić „kolača” koji se nudi na najboljem književnom sajmu u regiji. „Uronite u šareni svijet knjiga kroz koji će vas čarobnim štapićem voditi sami autori. Postavljajte pitanja, upoznajte pobliže svoje knjiške junake, otkrijte neke nove svjetove. Izaberite sa svojim najmlađima knjige koje ćete im čitati za laku noć. Pronađite nešto i za sebe jer djeca uče o ljubavi prema knjizi promatrajući roditelje koji čitaju. I kao što kaže poznati citat: djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle”, navodi se u promotivnom materijalu Interlibera.

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u Premium programu, koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga istaknuti urednici hrvatske književne scene.

Novost je, dakle, na ovogodišnjem Interliberu Sajam svjetskog obrazovanja (World Education Fair), koji se održava u petak i subotu, 16. i 17. studenoga, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Ondje će svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u Work&Travel USA. Tako će se po četvrti put hrvatskim srednjoškolcima i studentima, ali i njihovim roditeljima i svima koji žele saznati više o obrazovanju u inozemstvu, pružiti jedinstvena prilika da pitaju sva pitanja i uživo se susretnu s predstavnicima i profesorima sjajnih inozemnih sveučilišta, privatnih srednjih škola i centara za učenje stranih jezika iz Ujedinjenoga Kraljevstva, Nizozemske, Danske, Švicarske, Austrije, Poljske i drugih. Tijekom Sajam svjetskog obrazovanja svi će posjetitelji imati priliku i poslušati zanimljive radionice i predavanja o obrazovanju u inozemstvu, ali i ostvariti popuste na jezične tečajeve i saznati kako doći do dobrih stipendija.

Bit će organiziran i edukativno-zabavni program Znanstveni kvart, koji predstavlja školicu s programom druženja sa znanstvenicima, radionicama za niže razrede osnovne škole te u popodnevnim satima otvorene radionice uz edukativno-zabavne pokuse za djecu od 5 do 10 godina. Bit će organizirano i Ekipno državno prvenstvo najboljih hrvatskih kvizaša.

Inteliber je također uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se natječajem svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, radi podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine | Ivica Buljan ]

…………….

Bogata ponuda Školske knjige

Školska će knjiga i ove godine imati najveći, najuređeniji izložbeni prostor na kojem će se održati brojne promocije knjiga, predavanja i radionice. Između ostalog, bit će organizirana radionica za poticanje čitanja koju će vodit će dr. sc. Marija OTT FRANOLIĆ.

Od vrlo vrijednih izdanja ŠKOLSKE KNJIGE koja će biti predstavljena na Interliberu izdvajamo

Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola (The Golden Decade of Croatian Water Polo) 2007. – 2017. Deana Bauera, zatim

Žene u znanosti Rachel Ignotofsky i

■ knjigu Hrvoja Kovačevića Tajna najboljih prijatelja.

Tu su i: SPQR – POVIJEST STAROG RIMA, Mary Beard; OVA KNJIGA MISLI DA SI MATEMATIČKI GENIJALAC, Mike Goldsmith, Harriet Russell; OVO NIJE KNJIGA ZA MATEMATIKU, Anna Weltman; MUNJE I NARANČE, velikog hrvatskog pjesnika Petra Gudelja; NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE, Darko Tralić; ŠEZDESETE U HRVATSKOJ – MIT I STVARNOST (The Sixties in Croatia – Myth and Reality), skupina autora; HRVATSKO PROLJEĆE I HRVATSKA POLITIČKA EMIGRACIJA, Wollfy Krašić; ISELJAVANJE HRVATA U NJEMAČKU – GUBIMO LI HRVATSKU?, Tado Jurić; HOD PO RUBU, S IVICOM, skupina autora itd. 

Svakako treba pogledati i najnovija izdanja Lumena koji priprema roman “Čarobnjak i kristal” iz serijala Kula tmine Stephena Kinga te novo izdanje serijala Georgea R. R. Martina “Pjesma leda i vatre”.

…………….

Vezani članci
Školski portal: Osnovne informacije za učenike i roditelje

Osnovne informacije za učenike i roditelje

Cijenjene kolegice i kolege, mnogi od vas su nas kontaktirali…

Školski portal: Lijep i dobar kao što su i djeca

Lijep i dobar kao što su i djeca

Smib je nastao jedne zime u Masarykovoj ulici u Zagrebu.…

Školski portal: ADVENTSKI KALENDAR ZA RAZREDNU NASTAVU

ADVENTSKI KALENDAR ZA RAZREDNU NASTAVU

Drage učiteljice i dragi učitelji, i ove smo godine za…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…