12 NAJBOLJIH APLIKACIJA ZA UČENIKE I UČITELJE

Za učenje samo najbolje aplikacije

petak, 28. lipnja 2019.

Škole diljem svijeta nastavljaju povećati primjenu tehnologije u učionici pa su prihvatile mobilnu tehnologiju kao dio procesa učenja. Od iPadova do pametnih telefona, učitelji su pronašli načine…

Za učenje samo najbolje aplikacije

… na koje mogu iskoristiti elektroničke uređaje kako bi pojačali iskustvo učenja, ali i poboljšali vlastito poučavanje i produktivnost. U današnjim učionicama aplikacije pomažu učiteljima kod pripremanja lekcija i nastavnih planova, a učenicima omogućavaju bolje iskustvo učenja.

Canva

Canva je aplikacija osmišljena za pomoć pri grafičkom dizajnu. Fleksibilni format aplikacije može se upotrijebiti za niz zadataka. Učenici i učitelji mogu se njome koristiti da osmisle jednostavne, ali profesionalne grafike za razredne blogove, izvješća i učeničke projekte, kao i planove lekcija i zadatke. Aplikacija je namijenjena iskusnim dizajnerima, ali i onima koji tek uče osnove.

codeSpark Academy

Osmišljen da potakne mlađe učenike da se upuste u kodiranje, codeSpark upoznaje učenike s informatikom kroz zabavno sučelje. Aplikacija nudi svakodnevne aktivnosti za učenike, a učitelji pritom mogu pratiti uspjeh svojih učenika.

Common Core Standards App Series

Ova je aplikacija koristan alat kojim roditelji, učenici i učitelji mogu jednostavno pristupiti zadatcima učenja kategoriziranima po predmetu, razredu i tematici. Aplikacija omogućuje učiteljima da procijene svoje učenike koristeći se nizom resursa. Učitelji mogu stvarati vlastite zadatke učenja i pratiti napredak učenika u svladavanju koncepata i razumijevanju lekcija.

DuoLingo

Duolingo pomaže učenicima da nauče strani jezik. Aplikacija nudi interaktivno iskustvo kroz igru u učenju jezika. Korisnici mogu zaraditi bodove i napredovati u učenju. Neke škole čak primjenjuju Duolingo u sklopu ljetne domaće zadaće kako bi pomogle učenicima da se pripreme za sljedeću školsku godinu.

edX

Ova aplikacija nudi lekcije s nekih od najboljih sveučilišta na svijetu. Aplikaciju su 2012. godine pokrenula sveučilišta Harvard i MIT kao dio otvorenih online tečajeva za učenje. Aplikacija nudi kvalitetne lekcije iz područja znanosti, engleskog jezika, elektrotehnike, inženjerstva, marketinga, psihologije itd.

Explain Everything

Ovom aplikacijom učitelji mogu stvarati videomaterijale i prezentacije za lekcije. Učitelji mogu izraditi resurse za svoje učenike kako bi objasnili lekcije ili podijelili prezentacije. Aplikacija je savršena za bilo koji predmet, a učitelji čak mogu snimiti svoje lekcije, stvoriti kratke videoisječke o lekcijama itd.

GradeProof

Ovaj alat za pisanje može poslužiti učenicima i učiteljima. Za učenike, GradeProof se koristi umjetnom inteligencijom da bi omogućio trenutačne povratne informacije i pomogao poboljšati pisanje. Također provjerava gramatičke pogreške kao i strukturu riječi i rečenica. GradeProof također provjerava je li neki rad plagijat, pomoć je učenicima (i učiteljima) koji žele osigurati izvornost rada i provjeru pravilnog citiranja.

Khan Academy

Khan Academy nudi više od 10 000 videozapisa i objašnjenja, i to potpuno besplatno. Ovo je odlična aplikacija za online učenje, s materijalima za matematiku, prirodoslovlje, ekonomiju, povijest, glazbu itd. Nudi više od 40 000 interaktivnih pitanja za vježbu i omogućuje trenutačne povratne informacije i precizne upute.

Notability

Aplikacija za iPad Notability omogućava korisnicima da stvaraju bilješke koje sadržavaju rukopis, tipkanje, crtanje, zvučni zapis i fotografije. Učenici je mogu upotrebljavati da bi izradili bilješke, ali je također odlična za ponavljanje gradiva. Učitelji se mogu koristiti aplikacijom Notability da bi izradili bilješke za nastavne planove, lekcije i zadatke te druge razredne materijale.

Quizlet

Quizletom se koristi više od 20 milijuna učenika i učitelja svakog mjeseca. Više od 95 posto učenika koji uče putem ove aplikacije poboljšalo je svoje ocjene. Ova aplikacija pomaže učiteljima da uključe svoje učenike u rad i motiviraju ih stvaranjem razrednih procjena i suradnjom s drugim učiteljima. To je jednostavan alat ne samo za stvaranje već i dijeljenje online materijala za učenje.

Socratic

Zamislite da možete napraviti fotografiju svog zadatka i odmah dobiti pomoć. S ovom je aplikacijom to moguće! Socratic primjenjuje fotografiju pitanja iz domaće zadaće da bi vam ponudio objašnjenje problema, uključujući videozapis i precizne upute. Ova je aplikacija savršena za sve predmete, uključujući matematiku, prirodoslovlje, engleski itd. I potpuno je besplatna!

Socrative

Socrative je sve što učitelju može zatrebati. Socrative učiteljima omogućuje stvaranje niza zadataka, uključujući testove, ankete i igre. Možete izraditi ispite s višestrukim odgovorima, točnim ili netočnim odgovorima i zatražiti povratne informacije od drugih učitelja i podijeliti ih.

Socrative također nudi mogućnost rada za učenike. Mogu se ulogirati u učiteljevu stranicu i odgovoriti na pitanja kako bi prikazali svoje znanje. Učenici mogu pisati testove, ispunjavati ankete itd.

……………..

NAPOMENA

  • SAD: ThoughtCo jedna je od deset najboljih informacijskih mrežnih stranica usmjerena na obrazovni sadržaj koji su osmislili stručnjaci, a ima više od 13 milijuna korisnika.
  • Izvor: thoughtco.com
Vezani članci
Školski portal: Obrazovne aplikacije za androide namijenjene učenicima s posebnim potrebama

Obrazovne aplikacije za androide namijenjene učenicima s posebnim potrebama

Uključili smo samo aplikacije koje imaju ocjenu 4+ i koje…

Školski portal: Deset odličnih obrazovnih alata za učitelje

Deset odličnih obrazovnih alata za učitelje

… u svom poučavanju i koji su nas zamolili da…

Školski portal: Kako ubrzati učenje engleskog jezika

Kako ubrzati učenje engleskog jezika

Većina ovih aplikacija također je dostupna na drugim platformama i…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…