OBJE STRANE SU POKAZALE VRLO VELIKI INTERES ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA

Mihalinec: Ponuda Vlade sindikatima očekuje se u ponedjeljak

utorak, 5. studenoga 2019.

Konačna ponuda Vlade sindikatima u štrajku očekuje se sljedeći ponedjeljak, izjavio je u utorak predsjednik srednjoškolskog sindikata Branimir Mihalinec, dodavši da se štrajk u srednjim i osnovnim školama nastavlja prema planu…

Mihalinec: Ponuda Vlade sindikatima očekuje se u ponedjeljak

…u srijedu štrajkaju sve škole u Hrvatskoj i održat će se prosvjed na Trgu sv. Marka.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u utorak poslijepodne su nastavljeni razgovori predstavnika školskih sindikata, Branimira MIHALINECA iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske ( NSZSSH) i Sanje ŠPREM iz Sindikata hrvatskih učitelja s predstavnicima Vlade, ministricom obrazovanja Blaženkom DIVJAK i ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom ALADROVIĆ.

 Predsjednik NSZSSH Mihalinec nakon sastanka izjavio je kako su obje strane su pokazale vrlo veliki interes za rješavanje problema.

 "I Vlada i školski sindikati žele riješiti ovaj problem, na zadovoljstvo svih. Ne odustajemo od zahtjeva, ali dopustite da u razgovorima i pregovorima dođemo do konačnog rješenja", rekao je novinarima Mihalinec.

  • Nije želio govoriti o sadržaju Vladine ponude, no izrazio je nadu da će Vlada svoju konačnu ponudu sindikatima predstaviti idući u ponedjeljak.

 Potvrdio je da se štrajk nastavlja kako je i najavljen te je kazao kako će sutrašnjim prosvjedom u Zagrebu "6.11. za 6,11 posto" biti potvrda Vladi i hrvatskoj javnosti da svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza zahtjeva sindikata za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto.

DIVJAK: JOŠ OVAJ TJEDAN VLADA ĆE USUGLAŠAVATI PONUDU SINDIKATIMA

 Ministrica Divjak sastanak je ocijenila konstruktivnim te je najavila da će Vlada ponudu sindikatima predstaviti sljedeći ponedjeljak, 11. studenog.

 "Pronalazimo temelj da dođemo do rješenja, međutim kako bismo bili sigurni da je to nešto što će biti prihvatljivo ili barem imati šanse biti prihvatljivo i sindikatima i Vladi, zaključili smo da nam još ovaj tjedan treba za usuglašavanje nečega što bismo u ponedjeljak mogli predstaviti", kazala je Divjak.

 Mihalinec je najavio kako će sindikati pisanu ponudu Vlade, nakon što je dobiju, poslati na referendum svojim članovima koji će se tako očitovati prihvaćaju li je ili ne.

Divjak je rekla kako će osnovnim i srednjim školama ministarstvo sutra poslati naputak o nadoknadi nastavnih dana provedenih u štrajku.

 Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko STIPIĆ kazao je kako očekuje da ovaj posao neće biti uzaludan, no da za dogovor trebaju dvije strane.

 Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Igor RADEKA ponovio je kako su zahtjevi njegovog sindikata, za povećanjem plaća nenastavnom osoblju, predavačima i umjetničkim suradnicima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, u skladu za zahtjevima školskih sindikata.

 "Mi smo otvoreni za dijalog, nama konflikt nije cilj nego sredstvo. Ukoliko se ide prema rješenju koje će zadovoljiti učitelje, nastavnike, i zaposlene u sustavu visokog obrazovanja, mi ćemo svakako ići prema tom rješenju", kazao je.

 U SRIJEDU PROSVJED I ŠTRAJK ŠKOLA I FAKULTETA

Na devetnaesti dan štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, štrajkat će se u cijeloj Hrvatskoj, a učitelji i nastavnici održat će i prosvjed "6.11. za 6,11 posto" na zagrebačkom Markovu trgu. Štrajku i prosvjedu priključuje se i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, što znači da u srijedu na fakultetima neće raditi referade i stručne službe. [HINA]

Vezani članci
Školski portal: Frka Petešić: Nema pomaka u pozicijama Vlade i sindikata

Frka Petešić: Nema pomaka u pozicijama Vlade i sindikata

…  te da se razgovori nastavljaju, ali nije precizirao kada. "Imamo…

Školski portal: Sindikati odbili ponudu Vlade, frontalni štrajk se nastavlja

Sindikati odbili ponudu Vlade, frontalni štrajk se nastavlja

Nakon dva dana provedbe sindikalnog referenduma među sudionicima u štrajku,…

Školski portal: Satove će voditi naši vrhunski sportaši

Satove će voditi naši vrhunski sportaši

… za svaki razred od dva do tri sata emitirat…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…