VELIKA MLAKA: DJEČJI VRTIĆ LOJTRICA

Vrtić po mjeri svakog djeteta

ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

Vrtić Lojtrica je do prije dva mjeseca djelovao na devet lokacija u skromnim uvjetima. Otvaranjem novog vrtića u Velikoj Mlaki omogućen je smještaj četiri jasličke i šest vrtićkih grupa, ukupno 200-tinjak mališana.

Vrtić po mjeri svakog djeteta

Prekrasni moderni objekt građen je prema najvišim standardima i prema zanimljivom arhitektonskom rješenju. Vrtić ima prostrane dnevne boravke, dvije bogato opremljene dvorane za tjelesni odgoj (jednu za jaslički uzrast a jednu za vrtićke grupe), mnoštvo novih poticajnih didaktičkih igračaka i sredstava, kao i prostrano, bogato opremljeno dječje igralište s antistres podlogama.

Djecu će se tako motivirati na svakodnevno vježbanje i zdravi način života uz razvoj različitih motoričkih vještina.

- Prostor ovog vrtića pruža neizmjerne mogućnosti sretnog odrastanja, kreativnih igara, druženja i učenja različitih humanih vrijednosti koje će djeca ponijeti u život. U vrtiću uz deset satni program provodimo i program ranog učenja engleskog jezika i sportski program, a sada imamo mogućnosti i prostora za provedbu i drugih programa. Naši stručni djelatnici će i dalje pratiti najnovije znanstvene spoznaje vezano uz predškolski odgoj i obrazovanje – istaknula je ravnateljica Ljuba Brnadić.

Briga o djeci je prioritet grada

Zemljište za gradnju vrtića u Velikoj Mlaki kupljeno je prije gotovo dva desetljeća. Nakon što su propali pregovori s Gradom Zagrebom o zajedničkom projektu, Grad Velika Gorica se samostalno upustio u ovu investiciju, osigurao sredstva te u proljeće 2014. krenuo u izgradnju dugo očekivanog objekta.

 - Djelatnost predškolskog odgoja mjerodavnost je i obveza jedinica lokalne samouprave i jedna od najvažnijih te financijski i organizacijski najzahtjevnijih djelatnosti za koju se na godišnjoj razini izdvaja oko 60 milijuna kuna. Svjesni da je predškolski odgoj u suvremenom društvu socijalna investicija, neizmjerno nas veseli činjenica da je još dodatnih 23.815.409,04 kuna uloženo upravo u projekt kojeg su velikogorički roditelji čekali 20 godina – istaknuo je gradonačelnik Dražen BARIŠIĆ i dodao kako briga o djeci, o njihovom ranom razvoju i odrastanju predstavlja prioritet Grada Velike Gorice, koja nosi titulu grada prijatelja djece. „Ova nas titula obvezuje na stalnu brigu o našim najmlađim sugrađanima i podsjeća nas na našu odgovornost za njihov siguran i kvalitetan život. Grad Velika Gorica posebno je ponosan na kvalitetno organizirani sustav integracije djece s teškoćama u razvoju u dječje vrtiće i stvaranje inkluzivnih uvjeta za njihovo odrastanje i napredak – zaključio je gradonačelnik.

Dan otvorenih vrata bio je prilika da gradski čelnici iz prve ruke doznaju mišljenje i dojmove djelatnika, roditelja te samih mališana, polaznika vrtića. Djelatnici su zadovoljni uvjetima i mogućnostima koje pruža novi objekt, a roditeljima je važno što se vrtić nalazi u mirnom dijelu naselja, daleko od buke i prometnih gužvi, s dovoljno mjesta za parkiranje. Djecu vrtić naprosto oduševljava. Ponajviše im se sviđaju zanimljive, nove igračke i vesele boje, te su zaključila da je to vrtić ‘kao iz bajke’.

Grad Velika Gorica osigurao je ove pedagoške godine smještaj za svu djecu čija su oba roditelja zaposlena. Daljnjim ulaganjem u predškolski odgoj, prenamjenom prostora, proširenjem kapaciteta i izgradnjom novih objekata, želi se osigurati boravak svoj djeci. [ IZ DRUGIH MEDIJA | gorica.hr ]

 

Vezani članci
Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir dječaci stavljaju na glavu…

Školski portal: Brz način da smirite svoj razred

Brz način da smirite svoj razred

Također ćete primijetiti veću zahvalnost, povjerenje te želju učenika da…

Školski portal: YouTube kanali za učitelje matematike i učenike

YouTube kanali za učitelje matematike i učenike

… obrazovnog videosadržaja koji će vam pomoći pri poučavanju matematike…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…