11.LJETNI KAMP TEHNIKE ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA BELOG MANASTIRA

'Školska knjiga' stalna podrška mladim tehničarima

četvrtak, 23. lipnja 2016.

Trodnevni Ljetni kamp tehnike pod sponzorstvom Školske knjige održao se po jedanaesti put u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Belog Manastira...

'Školska knjiga' stalna podrška mladim tehničarima

...a ove godine sve je povezano i s obilježavanjem 70. obljetnice državne organizacije tehnike (sada HZTK) i 35 godina rada belomanastirskog Foto-kino kluba "Baranja-film". Na osam radionica, 17., 18. i 19. lipnja okupilo se 40 djece (na svakoj radionici po petero iz viših razreda baranjskih osnovnih škola, te nekolicina iz prvog razreda srednje škole i CTK Valpovo - Belišće) koje su vodili iskusni stručnjaci i mentori sa suradnicima iz CTK Čeminac, DPTK Beli Manastir, Foto-kino kluba "Baranja-film", Informatičkog kluba Pitagora, Udruge inovatora Baranje i Aerokluba Osijek.

Na ovim kreativnim radionicama okupili su se učenici koji su pokazali veću zainteresiranost za tehničku kulturu, a na redovnoj nastavi zbog malo planiranih školskih sati u programu nisu mogli proširiti svoja znanja i iskustva. Veći dio od 20-ak radnih sati, učenici su proveli na radionicama u prostoru Mađarske kuće, dok je jedan dio proveden terenski (fotografiranje belomanastirske Grahijade 2016. i posjeta Auto-školi Globetrotter).

Radionice su vodili: za digitalnu fotografiju mentor Dragan Francuz, za animirani film Nataša Dorić (filmska autorica) i Sahide Kučera (prof, hrv. jezika i književnosti), za modelarstvo (zrakoplovno i raketno) mento rMiroslav Banaj, radionicu robotike i automatike mentori Tibor Boni i Olivera Stojaković, radionicu multimedijeIgor Varga (dipl. ing.), radionicu prometne kulture Silvija Novak (prof.), radionicu modelarstva – obrada drveta mentorica Snježana Pepl Sekulić i radionicu  orijentacije i radio-komunikacije mentorica Suzana Sekulić. Osim rada u radionicama, za učenike je organiziran i različit kulturno-zabavni program, pa su tako imali i praktičnu radionicu o razvrstavanju otpada u organizaciji Baranjske čistoće, te su ih posjetili i motoristi iz Moto kluba Osijek, a bilo je i svirke….

Posljednjeg dana Ljetnog kampa tehnike, učenici se pred njegovo zatvaranje predstavljaju sa onim što su radili, te se tako imaju priliku i pohvaliti svojim roditeljima. Kamp ljetne tehnike u Belom Manastiru otvorio je predsjednik HZTK Ivan Vlainić, a uz učenike i roditelje ovdje su se okupili i brojni gosti iz Zagreba, Osijeka i Belog Manastira, ističući važnost i korisnu svrhu njihovog održavanja: predsjednica i dopredsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, Ana Majić i Mato Šimunović, predsjednik  Hrvatskog saveza CB klubova Đuka Pelcl, predsjednik ZTK OBŽ-a Marin Kordić, te predstavnici Grada Belog Manastira sa predsjednicom Vijeća Jadrankom Sabljak i dogradonačelnicima, Predragom  Stojanovićem i Markom Bogatićem.

Drugoga dana održavanja, ovaj kamp posjetili su dvojica ravnatelja osnovnih škola iz Osijeka i Đakova, Antun Ptičar i Ivan Jukić, kako bi se uvjerili u funkcioniranje i organizaciju, te pokušali nešto slično pripremiti za učenike u svojim sredinama. Predsjednik ZTKGBM Miroslav Banaj istaknuo je zadovoljstvo korištenjem prostora Mađarske kuće za Ljetni kamp jer su do prije nekoliko godina sve održavali u hotelu zbog smještaja 40-50 učenika (a radionice u hotelskom etnoselu) ali je ovdje jeftinije uz bolje iskorišten vanjski i unutrašnji prostor, te je i hrana količinski prilagođenija učeničkom uzrastu. Tajnik ZTKGBM Deže Kučera podsjetio je da učenike treba što više podsticati na izvanškolske aktivnosti u tehničkoj kulturi.   [ IZ DRUGIH IZVORA | baranjamedija.hr ]

Fotoalbum 11. Ljetnog kampa tehnike ZTKGBM pogledajte ovdje.

 

 

Vezani članci
Školski portal: Osnovne informacije za učenike i roditelje

Osnovne informacije za učenike i roditelje

Cijenjene kolegice i kolege, mnogi od vas su nas kontaktirali…

Školski portal: Autorica Školske knjige Anita Šojat za učitelje hrvatskog jezika

Autorica Školske knjige Anita Šojat za učitelje hrvatskog jezika

Tekst i prilog objavljujemo u cijelosti. …………. Dragi svi, uvijek…

Školski portal: Podrška  Školske knjige učenju na daljinu

Podrška Školske knjige učenju na daljinu

… u kojoj će se nastava za vaše učenike održavati…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…