ŠKOLSKA KNJIGA NAGRAĐUJE VRIJEDNE INICIJATIVE

Kad se pjeva na njemačkom usred Varaždina

utorak, 5. srpnja 2016.

Na kraju još jedne školske godine sa zadovoljstvom gledamo na posebna postignuća učenika koji su ne samo uspjehom u redovnoj nastavi već i dodatnim angažmanom i motivacijom pokazali da škola može ponuditi...

Prije šest godina je uz svekoliku podršku ravnateljice Nevenke Turščak i uz izuzetno zalaganje profesora Krešimira Goluba i njegovog tima u OŠ Cestica pokrenuto natjecanje u pjevanju na njemačkom jeziku Max sucht den Superstar.

Prije šest godina je uz svekoliku podršku ravnateljice Nevenke Turščak i uz izuzetno zalaganje profesora Krešimira Goluba i njegovog tima u OŠ Cestica pokrenuto natjecanje u pjevanju na njemačkom jeziku Max sucht den Superstar.

Profesorica Melanija Klarić daje posljednje naputke sudionicima natjecanja Max sucht den Superstar II

Profesorica Melanija Klarić daje posljednje naputke sudionicima natjecanja Max sucht den Superstar II

Školska knjiga među sponzorima – Gospodarska škola Varaždin

Školska knjiga među sponzorima – Gospodarska škola Varaždin

Znak srednjoškolskog natjecanja Max sucht den Superstar u Gospodarskoj školi Varaždin

Znak srednjoškolskog natjecanja Max sucht den Superstar u Gospodarskoj školi Varaždin

Prije šest godina je uz svekoliku podršku ravnateljice Nevenke Turščak i uz izuzetno zalaganje profesora Krešimira Goluba i njegovog tima u OŠ Cestica pokrenuto natjecanje u pjevanju na njemačkom jeziku Max sucht den Superstar. Profesorica Melanija Klarić daje posljednje naputke sudionicima natjecanja Max sucht den Superstar II Školska knjiga među sponzorima – Gospodarska škola Varaždin Znak srednjoškolskog natjecanja Max sucht den Superstar u Gospodarskoj školi Varaždin

...puno više od nastave u sklopu određenog predmeta između dva zvuka školskog zvona.

Kao izvanredne primjere kako škola živi kao zajednica koja stvara okruženje pozitivnih odgojnih i kreativnih iskustava za cijeli život ističemo dva događanja u Varaždinskoj županiji, u Osnovnoj školi Cestica i u Gospodarskoj školi Varaždin.

Prije šest godina je uz svekoliku podršku ravnateljice Nevenke Turščak i uz izuzetno zalaganje profesora Krešimira Goluba i njegovog tima u OŠ Cestica pokrenuto natjecanje u pjevanju na njemačkom jeziku Max sucht den Superstar. Iz te je inicijative prije dvije godine izrastao  Veliki Max pa su i srednjoškolci dobili priliku pokazati svoju ljubav za njemački jezik pod svjetlima pozornice Gospodarske škole Varaždin. Ravnateljica škole, profesorica matematike Katica Kalogjera Novak pružila je svekoliku podršku profesorici Melaniji Klarić i njezinom organizacijskom timu u provođenju ove vrijedne inicijative na srednjoškolskoj razini. Oba su natjecanja već prešla granice Varaždinsko-međimurske županije i ugostila sudionike iz Slovenije te ostalih dijelova Hrvatske i to ne samo iz zagrebačke metropole udaljene sat vremena vožnje, već i iz Dalmacije i Istre.

Nezaboravna druženja, primjena slogana „Važno je sudjelovati, a ne pobijediti“, a pritom ipak odabir onih najuspješnijih prema strogim kriterijima Učeničkog žirija na osnovnoškolskom natjecanju te Stručnog žirija na srednjoškolskom natjecanju – sve su to elementi kreativnih i vrlo vrijednih projekata u koje je uloženo puno truda vremena i ljubavi za pedagoški rad i život s vlastitom školskom i širom društvenom sredinom. Školska knjiga je prepoznala vrijednost ovih inicijativa te već tradicionalno kao sponzor podržava oba natjecanja nagrađujući izvođače, ali i članove žirija za njihov trud i zalganje. Ove se godine u OŠ Cestica natjecalo 94 učenika i učenice, a u Učeničkom žiriju bilo je više od 50 članova, jer su svaku školu revno zastupala dva člana.

PRVO MJESTO među osnovnim školama zauzela je OŠ Novi Marof i njezina natjecateljica Annie VUKOVIĆ s pjesmom Das kann uns keiner nehmen.

DRUGO MJESTO dijelile su škole OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca s izvođačicama Martom STRMEČKI, Mateom HUST i Simonom HUDOLETNJAK koje su izvele pjesmu Dare – La la la te OŠ Štrigova koju je predstavljala Leonora KUQI s pjesmom Memory, dok su se za TREĆE MJESTO izborile učenice iz Terceta Signorine iz OŠ Smiljevac iz Zadra s pjesmom Berühr meine Liebe nicht.

POBJEDNICA VELIKOG MAXA je u Varaždin stigla čak iz Istre, Adriana MILETIĆ i to iz SŠ Mate Blažina iz Labina s pjesmom Träume sind für alle da. Pjesma Meer aus Farben donijela je  drugo mjesto natjecateljicama Sari GAŠPARIĆ i Leonardi HANŽEK iz SŠ Krapina, a nositeljice treće nagrade bile su Lea KRAMARIĆ, Lana SREDNOSELEC i Viktorija ŽUNAR iz SŠ Ivanec koje su izvele pjesmu VerschwundenNa srednjoškolskom natjecanju dodijeljeno je pet nagrada. Tako su ponosni nositelji četvrte nagrade bili učenici Mihael Klampfl i Edo Tomašek s dramskim prikazom Geschichte der Freundschaft, a petu je nagradu osvojio Igor Cepetić s osobito zanimljivom izvedbom CupsSong auf Deutsch.

Uredništvo za njemački jezik ŠKOLSKE KNJIGE čestita svim angažiranim profesoricama i profesorima njemačkog jezika koji su ljubav za njemački jezik prenijeli na svoje učenike, motivirali ih da se uključe u natjecanje i predano ih pripremali za nastup. Veliko hvala i svim ravnateljima te ostalim profesorima koji pokazuju senzibilitet za važnost poznavanja njemačkog jezika te pružaju podršku ovako vrijednim projektima. Sve čestiteke i veliko hvala inicijatorima projekata Max sucht den Superstar na osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razini čiji trud i rad svake godine dovodi do sve većih uspjeha.

Izdavačka kuća Školska knjiga i Uredništvo za njemački jezik i dalje će pružati podršku svakoj inicijativi iza koje stoji izvanredan trud i ljubav prema učiteljskom pozivu.

 

Vezani članci
Školski portal: Osnovne informacije za učenike i roditelje

Osnovne informacije za učenike i roditelje

Cijenjene kolegice i kolege, mnogi od vas su nas kontaktirali…

Školski portal: Autorica Školske knjige Anita Šojat za učitelje hrvatskog jezika

Autorica Školske knjige Anita Šojat za učitelje hrvatskog jezika

Tekst i prilog objavljujemo u cijelosti. …………. Dragi svi, uvijek…

Školski portal: Podrška  Školske knjige učenju na daljinu

Podrška Školske knjige učenju na daljinu

… u kojoj će se nastava za vaše učenike održavati…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…