ODUŠEVILI IRSKE POSLODAVCE

Učenici Ekonomske škole dobili ponude za posao

srijeda, 30. studenoga 2016.

Učenici Ekonomsko-birotehničke škole, njih 16 koji se obrazuju za zanimanja upravni referent i poslovni tajnik, provelo je dva tjedna u Irskoj na stručnoj praksi u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti Skills4Tomorrow.

Učenici Ekonomske škole dobili ponude za posao

Ukupno 16 učenika, po osam u zanimanjima upravni referent i poslovni tajnik, bilo je u prilici teorijska znanja naučena u školi primijeniti u radu u irskim tvrtkama. Učenici su upoznali metode rada, stekli znanja o načinu poslovanja, usavršili su engleski jezik te upoznali kulturu i radni sustav Irske. Svi učenici uspješno su odradili stručnu praksu te su svojim znanjem i željom za radom pozitivno iznenadili svoje privremene poslodavce. Učenici su radili administrativne i tajničke poslove, reorganizirali dokumentaciju, obrađivali podatke i ostale poslove vezane za svoju struku. Tri učenice dobile su ponudu za posao nakon završene srednje škole – rekla je koordinatorica projekta Marija Deanković, naglasivši kako je mobilnost učenika omogućena putem projekta Skills4Tomorrow, koji provodi Ekonomsko-birotehnička škola.

Projekt je odobrila i financirala Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

Učenici trećih i četvrtih razreda upravnih referenata i poslovnih tajnika boravili su u Dublinu, gdje su praksu imali u od 13. do 27. studenog u tvrtkama raznih profila. Tvrtke koje su omogućile odvijanje stručne prakse slavonskobrodskih učenika pronašao je partner na projektu Martello Training Limited.

Cilj mobilnosti je praktična primjena teorijskih znanja stečenih tijekom srednjoškolskog obrazovanja te razvijanje vještina i sposobnosti učenika u zanimanju upravni referent i poslovni tajnik u stvarnom radnom okruženju na dvotjednoj stručnoj praksi u Irskoj.

Uz vrijedna iskustva i stečene vještine i znanja vezana za buduću struku, svim sudionicima to je bilo i važno životno iskustvo. Većina ih je prvi put u životu putovala avionom i boravila samostalno u inozemstvu. Za vrijeme boravka u Irskoj učenici su bili smješteni u obiteljima pa su mogli upoznati kulturu i način života svojih domaćina, ali i svakodnevno komunicirati na engleskom jeziku, što je poboljšalo njihove jezične kompetencije. Učenici su odlazeći na posao javnim prijevozom stekli samopouzdanje i naučili se snalaziti u novom i nepoznatom okruženju.

Preko vikenda bili su u prilici otići na izlet u Glendalough, jedno od najljepših irskih turističkih odredišta, glacijalnu dolinu s dva jezera i poznato ranosrednjovjekovno samostansko naselje koje je u 6. stoljeću osnovao sv. Kevin.

"Ova mobilnost i iskustvo učenika mogu poslužiti novim generacijama kao potvrda da se učenje i zalaganje u školi isplate i pružaju im mogućnost sudjelovanja u budućim sličnim aktivnostima škole", naglasila je koordinatorica projekta Marija Deanković. [ IZ DRUGIH MEDIJA | sbplus.hr

Vezani članci
Školski portal: Treći videouradak iz tvornice hitova đakovačke osnovne škole

Treći videouradak iz tvornice hitova đakovačke osnovne škole

…na YouTubeu je pregledan više od tisuću puta, a do…

Školski portal: 1. Europski talent festival robotike

1. Europski talent festival robotike "Robostar – igrom do znanja"

...učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Hrvatske te dječjih…

Školski portal: Dječji časopis SMIB slavi 50. rođendan!

Dječji časopis SMIB slavi 50. rođendan!

✿ Dječji časopis SMIB sutra slavi 50. rođendan! ✿ Stihove mu…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…