ZAGREBAČKI CENTAR ZA TRAŽITELJE AZILA PORIN

Djecu azilante oduševila zajednička proslava rođendana

ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

S ciljem lokalne integracije i socijalizacije djece iz zagrebačkog Centra za tražitelje azila Porin, u sklopu dugoročnog projekta AsyLove, nastalog suradnjom organizacije Junior Chamber International Zagreb (JCI Zagreb)...

...i udruge Are You Syrious?, za 20 mališana predškolske dobi organizirano je druženje uz zajedničku proslavu rođendana u zagrebačkoj rođendaonici Balonko.

 „Proslave rođendana svakako se ubrajaju u aktivnosti koje potiču razvoj socijalizacije kod djece pa nam se ova ideja nametnula nakon što smo u razgovoru s partnerima iz udruge Are you Syrious? ustanovili gdje postoji prostor za konkretniji angažman. U prihvatnom centru Porin smješteno je 500 do 600 osoba od kojih su neke u tranzitu, dok su druge u procesu traženja azila. Osigurane su im osnovne životne potrebe, no nedostaje dodatnih sadržaja za socijalizaciju, osobito najmlađih i najranjivijih među njima, djece. Upravo iz tog razloga željeli smo napraviti odmak od njihove svakodnevice u četiri zida i priuštiti im pamtljivo i veselo iskustvo. Vjerujem da smo u tome i uspjeli, a ovo je samo jedna u nizu akcija koje u okviru projekta AsyLove s partnerima pripremamo za naše male prijatelje iz Afganistana, Sirije, Alžira...“ istaknula je predsjednica organizacije JCI Zagreb Helena MARINOVIĆ.

Vesela lica, osmjesi i usklici oduševljenja odzvanjali su prostorijama rođendaonice Balonko u kojoj su mališani iz Porina proveli puna dva sata. Osim kvalitetno provedenog vremena u društvu članova organizacije JCI Zagreb, koji su animirali i zabavljali djecu, mališani su isprobali brojne interaktivne sadržaje i bogati popratni program, dok je vrhunac zabave kulminirao grupnim puhanjem svjećica na tortama.

„Ni trenutka nisam dvojila kad su mi iz organizacije JCI Zagreb iznijeli svoj prijedlog suradnje. Tolika količina iskrenog veselja, ushita i radosti dok je trajala proslava ostavili su snažan i dubok emotivni dojam. Unatoč strahotama koje su proživjeli, mnogi mališani bili su raspjevani i nasmijani. Oduševljenje na njihovim licima najveća je nagrada, ali i potvrda koliko te rad s djecom može pozitivno ispuniti. Bila je ovo zaista nezaboravna rođendanska proslava“, naglasila je vlasnica rođendaonice Balonko Marija MIOČ PANDŽIĆ.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu bila je nit vodilja članovima organizacije JCI Zagreb u realizaciji ovoga projekta. Najavili su i da s aktivnostima i sadržajima za djecu azilante u okviru projekta AsyLove planiraju nastaviti do kraja godine pa će se tako nakon organiziranog posjeta djece Muzeju iluzija u veljači i upravo održane proslave rođendana već sljedeći mjesec održati plesna radionica s Ištvanom VARGOM, dok će u svibnju za djecu biti organiziran posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba.

.....................

  • O JCI Zagreb

Junior Chamber International (JCI Zagreb) neprofitna je organizacija mladih profesionalaca koji doprinose razvoju svojih lokalnih zajednica. Platforma je koja daje mogućnost mladim osobama da razviju liderske sposobnosti, osjećaj socijalne odgovornosti i zajedništvo nužno za pozitivne promjene. JCI Zagreb jedna je od gotovo 5000 lokalnih organizacija u više od 120 zemalja svijeta koje čine međunarodnu mrežu Junior Chamber International (JCI). JCI u svijetu okuplja više od 180.000 članova u dobi od 18 do 40 godina iz različitih društvenih sfera. Članovi i alumni JCI-a vodeći su svjetski poslovni ljudi, kao i visoki državnici, poput Johna F. Kennedyja, Billa Cintona, Kofija Anana, Princa Alberta od Monaca i drugih.

Vezani članci
Školski portal: Satove će voditi naši vrhunski sportaši

Satove će voditi naši vrhunski sportaši

… za svaki razred od dva do tri sata emitirat…

Školski portal: Učiteljica koja je kolegama blizu i na daljinu

Učiteljica koja je kolegama blizu i na daljinu

Svi koji znaju Sandru ili prate njezin rad znaju s…

Školski portal: Nastava na daljinu, raspored

Nastava na daljinu, raspored

OSNOVNA ŠKOLA: ■ 5. razred ■ 6. razred ■ 7.…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…