VUKOVARSKA GIMNAZIJA I INDUSTRIJSKA STROJARSKA ŠKOLA ZAGREB

Povodom #DSI webinara ugostili više od 60 škola

četvrtak, 8. veljače 2018.

Povodom Dana sigurnijeg interneta #DSI2018, Gimnazija Vukovar i Industrijska strojarska škola organizirale su webinar o temi „Poštuj, stvaraj i poveži se! Bolji internet počinje s tobom” i virtualno ugostile više od 60 škola s 500 učenika.

Povodom #DSI webinara ugostili više od 60 škola

Drugi je utorak u veljači, već tradicionalno, rezerviran za zanimljiva i uvijek nova događanja povodom sigurnoga korištenja interneta. Razlozi tome leže u činjenici kojom su moderne tehnologije postale nezaobilaznim dijelom suvremenog života svih dobnih skupina i njihova uporaba uvelike olakšava komunikaciju i kolaboraciju, međutim one sve češće postaju i instrument iskorištavanja u negativne svrhe.
S obzirom na to da aktivno podržavamo inicijativu pokrenutu u okviru Programa za sigurniji internet Europske komisije, odlučili smo ove godine, u suradnji s Industrijskom strojarskom školom u Zagrebu i njihovom profesoricom Kristinkom Lemaić, upustiti se u organizaciju webinara koji će okupiti sve zainteresirane škole i učenike diljem Republike Hrvatske u zajedničku virtualnu učionicu i putem interaktivnog sudjelovanja svih uključenih, nizom kvizova, videouradaka i primjera, podići razinu osviještenosti djece i mladih o mogućnostima korištenja interneta za istraživanje i učenje, negativnim i pozitivnim stranama korištenja interneta te osposobiti djecu za korištenje interneta na primjeren, odgovoran i siguran način.
Kroz webinar pod nazivom „Dan sigurnijeg interneta 2018. Poštuj, stvaraj i poveži se! Bolji internet počinje s tobom”, čiji je temeljni cilj promicanje osviještenosti o problemima koje donosi uporaba interneta, dinamično i poučno vodila nas je moderatorica profesorica Kristinka Lemaić, dok je čitav niz uzbudljivih tema i aktivnosti iz Gimnazije Vukovar koordinirala profesorica informatike Sanja Pavlović Šijanović uz gošće iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijske službenice za prevenciju Marinu Bukal i Mirnu Marić, koje svake godine na ovaj dan odvoje vrijeme i posvete ga vukovarskim gimnazijalcima kako bi odgovorile na učenička pitanja o sigurnijem korištenju interneta.
Webinar je pratilo više od 60 škola i 500 učenika koji su imali priliku čuti, uključiti se i dati svoj osvrt na niz raznolikih tema vezanih za prednosti i nedostatke interneta, mogućnosti komunikacije korištenjem interneta, zaštiti osobnih podataka, internetske prijevare, nasilje preko interneta, moguće opasnosti i zamke društvenih mreža te načine zaštite vlastite privatnosti.
Dan sigurnijeg interneta obilježava se u cijelom svijetu, u veljači svake godine, s ciljem promicanja sigurne i pozitivne uporabe digitalne tehnologije djece i mladih. Činjenica da djeca i mladi kroz internetske tehnologije pronalaze nove prostore za kreiranje životnoga stila, pitanje njihove sigurnosti obvezuje nas na aktivnosti kojima ćemo učenike upoznavati s prednostima i nedostatcima interneta te im neprestano pružati sigurne mogućnosti za sretno djetinjstvo i uspješno snalaženje u svijetu tehnologija. Sigurni smo da smo ovim webinarom uspjeli ohrabriti i osnažiti učenike u razvoju kritičkog mišljenja o tome kako na pravilan i siguran način koristiti informacijsko-komunikacijske tehnologije u realnom i virtualnom okruženju. [ IZ DRUGIH IZVORA | vukovar.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Drugi su, prometne propise imaju „u malom prstu”

Drugi su, prometne propise imaju „u malom prstu”

Državno natjecanje učenika svih srednjih škola Republike Hrvatske u poznavanju…

Školski portal: Slovensko iskustvo od velike koristi

Slovensko iskustvo od velike koristi

U pratnji nastavnika ISŠ-a Mate SABOLA počeli su i uspješno…

Školski portal: Uz Dan sigurnijeg interneta – i suradnja s roditeljima

Uz Dan sigurnijeg interneta – i suradnja s roditeljima

I to ne bilo kojega stručnjaka, kolegu, učiteljicu informatike ili…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…