OBRTNIČKA ŠKOLA POŽEGA

Predstavljeni rezultati projekta „OŠ’ sa STILOM”

utorak, 22. svibnja 2018.

Obrtnička škola Požega u partnerstvu s Osnovnom školom Julija Kempfa u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom Požega provela je projekt pod nazivom „OŠ’ sa STILOM”, čija je svrha poticanje inkluzije…

Predstavljeni rezultati projekta „OŠ’ sa STILOM”

… te ravnopravno uključivanje ranjivih društvenih skupina u vršnjačke aktivnosti. Nakon dvodnevnih radionica, danas je održana završna svečanost – izložba i modna revija na kojoj su predstavljeni rezultati rada.

U aktivnosti projekta, kao polaznici radionica, bili su uključeni učenici osmih razreda i učenici s posebnim potrebama OŠ Julija Kempfa iz Požege, dok su same radionice provodili učenici Obrtničke škole smjera modni tehničar i krojač uz nadzor i upute profesora Obrtničke škole. Nakon dvodnevnih radionica modnog crteža, kreiranja modela te izrade tkanih predmeta, danas je u Obrtničkom domu u Požegi održana Izložba radova i modna revija na kojoj su predstavljeni rezultati rada.

„Ovaj je projekt nastao u suradnji s Centrom za kulturne djelatnosti iz Zagreba, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Htjeli smo projektom pokazati da je inkluzija važan dio naše stvarnosti i zajednice, a također smo htjeli osnažiti osmaše koji su sad na prekretnici kad trebaju kročiti u svijet srednjih škola kako bi stekli nova prijateljstva i nove spoznaje o mogućnostima daljnjeg obrazovanja”, rekla je koordinatorica projekta, nastavnica strukovnih predmeta u Obrtničkoj školi Katarina BAJT.

Aktivnostima ovog projekta Obrtnička škola Požega – smjer tekstil –u završnim razredima osnovnih škola želi jačati ugled i privlačnost strukovnog obrazovanja kao poželjnog odabira karijere, naglasila je ravnateljica Obrtničke škole Iva ŠNAJDER.

„Inkluzija je dio našeg života u Obrtničkoj školi. U naše programe upisujemo i djecu iz posebnih odjeljenja, a svrha je ovog projekta, između ostalog, prelazak iz osnovne školu u srednju učiniti manje stresnim. Posebno sam ponosna što je tekstil struka u našoj školi, koja je već četvrtu godinu po rezultatima u vrhu u državi, krenula i s volonterskim djelovanjem kako bi svoju izvrsnost približili i drugima. Nadam se kako će se ovakvi projekti nastaviti, jer smo otvoreni za suradnju sa svima. Upravo inkluzija govori kako imamo samo jedan svijet, a bogatstvo je u različitosti koje svijet čine lijepim”, rekla je ravnateljica Šnajder, a svoje zadovoljstvo uspješnim projektom izrazila je i ravnateljica OŠ Julija Kempfa Kornelija SABLJAK. Prigodnim je riječima učenike, njihove profesore i nastavnike u ime gradonačelnika Požege pozdravio njegov zamjenik Ferdinand TROHA, koji je otvorio reviju i izložbu.

„Drago mi je svjedočiti inkluziji i pravim rezultatima te nastojanjima da naše škole budu u samom vrhu u Hrvatskoj po mnogo čemu, pa tako i u ovom segmentu. Posebno mi je drago što ste odlučili i ovaj hvale vrijedan izvannastavni sadržaj približiti javnosti”, rekao je zamjenik gradonačelnika Troha. [ IZ DRUGIH MEDIJA | slavonski.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Tjelesna i zdravstvena kultura

Tjelesna i zdravstvena kultura

… tijekom ljetnih praznika pošto sam saznala da ću od…

Školski portal: Inkluzija u učionici izazov je o kojem se učitelji boje govoriti

Inkluzija u učionici izazov je o kojem se učitelji boje govoriti

Inkluzija je koncept u kojem se učenici različitih sposobnosti poučavaju…

Školski portal: Učenici kreativnošću zadivili sugrađane

Učenici kreativnošću zadivili sugrađane

Strukovna škola Đurđevac svojem je gradu za rođendan poklonila veliku…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…