I. OŠ BJELOVAR

Uspješno nastavljamo tradiciju provođenja EU projekata

ponedjeljak, 3. rujna 2018.

U ovu će školsku godinu I. osnovna škola Bjelovar krenuti na najbolji mogući način – počet će provoditi čak dva europska projekta. To je u ovoj školi već postala tradicija, jer je I. OŠ Bjelovar još 2014. godine…

Uspješno nastavljamo tradiciju provođenja EU projekata

… bila jedina škola u Hrvatskoj koja je u jednoj školskoj godini provodila dva europska projekta. Ove su godine također u odabranom društvu malobrojnih škola kojima je to uspjelo, zahvaljujući stručnom i predanom timskom radu učiteljica Nataše LJUBIĆ KLEMŠE, Helene GUSTOVIĆ LJUBIĆ i Martine SUPANČIĆ, koje su projekte osmišljavale, pisale i koje će ih uz pomoć još nekoliko kolega iz škole provoditi iduće dvije godine. Riječ je o projektima Erasmus+ vrijednima oko 190 tisuća eura.

U projektu Erasmus+ KA1 „Let's VolunPeer!” četiri učiteljice naše škole usavršavat će se u Ujedinjenom Kraljevstvu i na Malti u području inovativnih metoda rada, upotrebe suvremene tehnologije u nastavi i britanske kulture, a jedna od učiteljica ići će u stručni posjet školi na Azorima, gdje će učiti strategije vođenja volonterskoga kluba, koji učiteljice nakon povratka sa stručnih usavršavanja u svojoj školi namjeravaju osnovati.

Ideja je iskoristiti prostor škole u popodnevnim satima i ponuditi učenicima različite sekcije u koje se mogu uključiti prema svojim sklonostima. U volonterski klub moći će se uključiti i djeca iz drugih škola, a time će imati priliku učiti o britanskoj kulturi i književnosti, prezentacijskim vještinama, kreativnom pisanju, dobiti pomoć u učenju od starijih učenika i okušati se u uređivanju dvojezičnoga školskog časopisa.

Drugi je projekt Erasmus+ KA229 „Bits and Pieces of Culture”, koji ćemoprovoditi dvije godine, a u suradnji s partnerima iz Poljske, Grčke, Španjolske, Italije i s Cipra. Bjelovarska I. OŠ koordinator je ovoga zahtjevnog projekta, čija je svrha poboljšanje jezičnih, digitalnih i međukulturnih kompetencija učenika, upoznavanje drugih kultura i običaja te razvoj višekulturnosti.

Već će u listopadu škola ugostiti učitelje iz partnerskih zemalja kako bi dogovorili detalje o provedbi projekta, u kojem će sudjelovati osam učitelja iz ove škole, a s učenicima će svaki mjesec provoditi brojne kreativne aktivnosti.

Važno je istaknuti da će zahvaljujući ovom projektu 30 učenika bjelovarske škole imati priliku sudjelovati u mobilnostima u inozemstvu i tako doživjeti nezaboravna iskustva koja su – tvrde učenici koji su prošlih godina sudjelovali u takvima aktivnostima – jednostavno neprocjenjiva.

Naša je I. osnovna škola, zahvaljujući predanom radu i vrhunskim rezultatima u provođenju eTwinning projekata, učiteljica Ivane PLESKALT, Danice BARIŠIĆ, Petre TURKOVIĆ, Helene GUSTOVIĆ LJUBIĆ, Nataše LJUBIĆ KLEMŠE i Martine SUPANČIĆ, u protekloj školskoj godini dobila prestižnu oznaku eTwinning škole za 2018./2019. godinu, koju ima 30 osnovnih škola u Hrvatskoj te ukupno 1212 škola iz Europe, što ih čini predvodnicima u područjima digitalne prakse, prakse eSigurnosti, inovativnih i kreativnih pristupa pedagogiji, promicanja stalnoga stručnog usavršavanja učitelja te promicanja praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima.

………………

Martina SUPANČIĆ, dipl. uč., učiteljica mentorica, I. OŠ Bjelovar

Vezani članci
Školski portal: Trnsko – škola izlazećeg sunca

Trnsko – škola izlazećeg sunca

Projekt Vrata škole otvorena prema svijetu ovog je puta ravnatelja…

Školski portal: Slovensko iskustvo od velike koristi

Slovensko iskustvo od velike koristi

U pratnji nastavnika ISŠ-a Mate SABOLA počeli su i uspješno…

Školski portal: Malteško Erasmusovo iskustvo zagrebačkih srednjoškolaca

Malteško Erasmusovo iskustvo zagrebačkih srednjoškolaca

… COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…