SVEUČILIŠTE U ZADRU

Dijani Vican novi mandat rektorice

srijeda, 29. svibnja 2019.

Prof. dr. sc. Dijana Vican izabrana je u utorak na sjednici Senata za rektoricu Sveučilišta u Zadru u razdoblju od 2019. do 2023. te će joj to biti drugi mandat na čelu te ustanove, priopćilo je Sveučilište u Zadru.

Dijani Vican novi mandat rektorice

Rektoricu Vican podržala su 33 od 35 članova Senata, a dva su glasa bila nevažeća. Kandidacijski proces trajao je od 3. travnja do 3. svibnja i nije se prijavio niti jedan drugi kandidat.

"Žao mi je da nije bilo protukandidata ali potpora članova Senata pokazuje da je sve što se postiglo u ovom mandatu bilo rezultat zajedničkog rada. Ovu podršku doživljavam kao priznanje za procese koji su dovršeni ili pokrenuti u ovom mandatu, ali i obvezu za naredno razdoblje", istaknula je nakon izbora rektorica Vican. 

Sveučilište u Zadru će kao mlado sveučilište i u budućnosti biti znanstveno konkurentno, istaknula je. "Radit ćemo na pojačavanju sveučilišnih studija područjem tehničkih znanosti, još jačem uključivanju studenata i poticanju studentskih projekata te infrastrukturi, odnosno osiguravanju novih prostora, izgradnjom studentskog restorana i sveučilišnog doma u Novom kampusu. To će se odraziti na standard studenata i sveučilišnih nastavnika", najavila je Vican, koja je dužnost rektorice toga Sveučilišta prvi put preuzela 1. listopada 2015. godine.

Dijana Vican rođena je 5. prosinca 1959. u Imotskom, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 1984. jednopredmetni studij pedagogije na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na istoj ustanovi završila je 1991. poslijediplomski znanstveni studij iz andragogije i stekla stupanj magistre znanosti, a 2000. stupanj doktorice znanosti u polju odgojnih znanosti.

Na radnom mjestu asistentice na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zadru, Sveučilište u Splitu, danas Sveučilištu u Zadru, zaposlena je od 1987. godine. Na istoj ustanovi ostvarila je znanstveno-nastavna napredovanja do znanstvene savjetnice i redovite profesorice u znanstvenom području društvenih znanosti, polju pedagogije.

Obnašala je funkcije zamjenice pročelnika i v.d. pročelnice Odjela za pedagogiju, prorektorice te od 1. listopada 2015. godine rektorice Sveučilišta u Zadru.

Na nacionalnoj razini bila je predsjednica Vijeća za nacionalni kurikulum, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, predsjednica Povjerenstva za unaprjeđivanje reforme odgoja i obrazovanja, predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja itd.

Od 1. listopada 2018. predsjednica je Rektorskog zbora, a od 5. travnja 2019. godine predsjednica Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje. [ Hina ]

Vezani članci
Školski portal: Nedopustivo je umanjivati pedagoški autoritet nastavnika

Nedopustivo je umanjivati pedagoški autoritet nastavnika

… koja se godinama bavi obrazovnim sustavom i čije sveučilište…

Školski portal: Satove će voditi naši vrhunski sportaši

Satove će voditi naši vrhunski sportaši

… za svaki razred od dva do tri sata emitirat…

Školski portal: Učiteljica koja je kolegama blizu i na daljinu

Učiteljica koja je kolegama blizu i na daljinu

Svi koji znaju Sandru ili prate njezin rad znaju s…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…