ERASMUS+

Nove kompetencije za ivanečke i varaždinske srednjoškolce

ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Održan je prvi transnacionalni sastanak međunarodnog projekta HERE Map Makers u sklopu programa ERASMUS+ suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, za čiju su provedbu odobrena sredstva EU fondova u iznosu od 105 tisuća eura.

Nove kompetencije za ivanečke i varaždinske srednjoškolce

Uz Srednju školu Ivanec, koja je glavni koordinator, na sastanku su bili i svi partneri na projektu, i to iz pet država članica EU-a: HERE International BV – Glavna podružnica Zagreb – jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata, Geodetska škola Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja gradbena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistico „O. Tedone“, Italija i Liceum Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska. Sveukupno je 26 sudionika nazočilo prvom transnacionalnom sastanku.
Mr. sc. Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec, i Ante Sladojević, predstavnik HERE BV International iz Zagreba, održali su uime svih partnera na projektu konferenciju za medije i zainteresiranu javnost u Zagrebu.
Sladojević je otkrio da Facebook, Amazon, Microsoft, BMW, Audi upotrebljavaju HERE karte u svojim proizvodima i uslugama. Konferencija je najviše pažnje privukla u krugovima stručne javnosti koji se bave digitalnom kartografijom.
Istodobno, održana je edukacija za 14 nastavnika iz svih škola partnera, kojima će predstavnici HERE BV International održati niz predavanja i radionica te će transferom svojih znanja i iskustava podučiti nastavnike modernim trendovima izradbe digitalnih karata. Projektna aktivnost edukacije nastavnika uključuje upotrebu HERE softverskog alata za prikupljanje, vizualizaciju i analizu prostornih podataka i procesa. Here Map Creator je alat/aplikacija preko kojeg će nastavnici dodatno ojačati svoje kompetencije u izradbi digitalnih karata te sva ta novostečena znanja prenijeti učenicima radi stjecanja dodatnih vještina i poboljšavanja njihovih digitalnih kompetencija primjenom najmodernijih ICT tehnologija.
U tijeku ljeta 2018. godine učenici će školske klupe zamijeniti „radom na terenu“. Četrdesetak učenika, točnije njih 42 iz svih škola partnera sudjelovat će u ljetnom kampu, gdje će predstavnici HERE BV International u suradnji s njihovim nastavnicima dodatno usavršiti i podučiti učenike dodjelom praktičnih zadataka. Učenici će otkrivati specifične promjene u stvarnosti te promjene evidentirati na digitalnim kartama i sve to s pomoću aplikacije HERE Map Creator.
Nakon toga bit će osposobljeni u svojim školama, na praktičnom dijelu nastave, kreirati digitalne karte lokalnog područja turističkoga, kulturnoga ili bilo kojeg drugog sadržaja.
Na kraju ovog projekta usvajanjem novih znanja, razvojem digitalnih kompetencija i stjecanjem internacionalnog iskustva učenici će postati konkurentniji na tržištu rada, razviti vještine komunikacije na stranom jeziku, postat će poduzetniji, samostalniji i odgovorniji te će razviti sposobnost zaključivanja i kritičnog mišljenja. Sve je to izvrsna polazišna točka za njihovo buduće obrazovanje ili posao. Učenici će imati više vještina i iskustava, koja će utjecati na interes za nastavak obrazovanja u STEM ili ICT području – izjavila je ravnateljica mr. sc. Lidija Kozina. [ IZ DRUGIH MEDIJA | aktualno.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Trnsko – škola izlazećeg sunca

Trnsko – škola izlazećeg sunca

Projekt Vrata škole otvorena prema svijetu ovog je puta ravnatelja…

Školski portal: Slovensko iskustvo od velike koristi

Slovensko iskustvo od velike koristi

U pratnji nastavnika ISŠ-a Mate SABOLA počeli su i uspješno…

Školski portal: Malteško Erasmusovo iskustvo zagrebačkih srednjoškolaca

Malteško Erasmusovo iskustvo zagrebačkih srednjoškolaca

… COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…