NA HRT-U DODIJELJENE NAGRADE NAJLJEPŠIM ŠKOLSKIM VRTOVIMA U RH

Zlatna povelja HRT-a OŠ Milana Langa iz Bregane

utorak, 28. studenoga 2017.

U HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić održana je tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi…

Zlatna povelja HRT-a OŠ Milana Langa iz Bregane

… u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te mnogobrojnih privatnih donatora. Pokroviteljica je ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Uz nazočnost izaslanice predsjednice Republike Hrvatske Renate Margaretić Urlić te izaslanice predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša, župana, gradonačelnika i čelnika lokalne i regionalne samouprave Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za pobjednički školski vrt osvojila je Osnovna škola Milana Langa iz Bregane. Nagradu je uručio ravnatelj Poslovne jedinice program Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić.

  • Najljepši je vrtić u Republici Hrvatskoj vrtić Radost iz Jastrebarskoga.
  • Nagradu za najljepšu učionicu na otvorenome, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobila je Osnovna škola Bartola Kašića iz Vinkovaca.
  • Zelenu povelju Fonda za energetsku učinkovitost osvojila je Osnovna škola Velika Pisanica iz Velike Pisanice.
  • Nagrada Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj otišla je u srednju školu u Ludbregu.
  • Dodijeljena je i nagrada za najljepšu područnu školu, a ove je godine to Osnovna škola „Petar Zrinski“ u Čabru – Područna škola Plešce.

Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja te zahvalnice svim ovogodišnjim sudionicima u projektu. Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od deset tisuća kuna, drugonagrađeni nagrade od pet tisuća kuna, a trećenagrađeni nagrade od tri tisuće kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt. To su Stražaplastika iz Huma na Sutli, Unichem Agro d.o.o., Ambineti Čakovec, Aquae Vivae Krapinske Toplice i Studio za dizajn Reci Da.
U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.
Odluku o pobjednicima donijeli su članovi stručnoga povjerenstva: Tamara Rehak Biondić iz Hrvatskoga centra za hranu, selo i poljoprivredu – Hrvatski centar za bilje – krajobrazna arhitektica Astrid Horvat iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vesna Cetin Krnjević iz Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost te Lidija Komes, autorica projekta Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj, koji je prije 23 godine i nastao iz emisije Hrvatskog radija (HRT – HR) Slušaj kako zemlja diše.
Projekt Najljepši školski vrtovi 2005. godine dobio je nagradu Europskog saveza novinara za jedinstveni ekološko-obrazovni pristup mladima. Od ove je godine projekt na svim platformama Hrvatske radiotelevizije: na Hrvatskom radiju (HRT – HR), Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV) te mrežnim i društvenim stranicama.
Najljepši školski vrtovi lijepa su i uspješna priča koju Hrvatska radiotelevizija priča već godinama, a svi koji su danas bili s nama mogli su osjetiti tu radost i pozitivnu energiju koju širimo projektom. Svega toga ne bi bilo bez naših učitelja, nastavnika, profesora, odgajatelja i, naravno, djece, te im zato svima zahvaljujem što su ove sezone bili s nama. Nadam se da ćemo se iduće godine vidjeti u još većemu broju, a pozivam i sve donatore da nam se jave jer tako je lijepo dijeliti sreću i vidjeti osmijeh na licu djeteta koje otkriva prirodu u prirodi, a ne na računalu ili u videoigrici“, rekla je voditeljica projekta, dugogodišnja novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji Đurđica Čočić. [ IZ DRUGIH MEDIJA | hrt.hr ]

 

Vezani članci
Školski portal: U Bregani obilježen Svjetski dan kišobrana

U Bregani obilježen Svjetski dan kišobrana

… Ljubičasti dan (podršku oboljelima od epilepsije), Dan jabuka, Dan…

Školski portal: Najljepši školski vrt u Hrvatskoj

Najljepši školski vrt u Hrvatskoj

... i okoliše naših odgojno-obrazovnih ustanova. Tako je Velikoj Pisanici ove…

Školski portal: Škole se „bore” s trima vrstama roditelja

Škole se „bore” s trima vrstama roditelja

Kao što govori jedna općepoznata – za svako zanimanje potrebna…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…