OŠ IVANA VITEZA TRNSKOG, NOVA RAČA

Nakon četrdeset godina obnovljena škola

petak, 9. veljače 2018.

Nakon temeljite obnove Osnovne škole Ivana Viteza Trnskog u Novoj Rači, a zahvaljujući projektu „Poboljšanje energetske učinkovitosti u OŠ Nova Rača putem zamjene vanjske stolarije i toplinskom izolacijom kosoga krova i stropa prema tavanu”…

Nakon četrdeset godina obnovljena škola

…održana je završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati projekta.

Podsjetimo, Osnovna škola u Novoj Rači 2016. godine ušla je u obnovu školske zgrade i to nakon četrdeset godina, jer ozbiljnijih radova na školskoj zgradi od njene gradnje nije bilo. Zamjena vanjske stolarije, toplinske izolacije prema tavanu i kosoga krova na školskoj zgradi omogućit će poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade i sportske dvorane OŠ Nova Rača, odnosno smanjenje ukupne godišnje potrošnje energije 44,33 posto. Ukupna je vrijednost projekta 759 tisuća kuna.

Ova energetska obnova omogućit će školi ulaganje ušteđenih sredstava u druge namjene, odnosno za podizanje standarda na novu razinu. Bjelovarsko-bilogorska županija i tu će dodatno pomoći, jer je u ovoj godini u županijskom proračunu osigurano milijun kuna za opremanje županijskih škola, a sve kako bi naši učenici i učitelji imali primjeren standard u 21. stoljeću.

Također, budući da projektom nije bilo predviđeno uređenje okoliša škole, točnije asfaltiranje prilaznih staza te igrališta u sklopu škole, Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Nova Rača osigurale su sredstva u iznosu od 235 tisuća kuna i za te radove, kako bi naši učenici dobili kompletno obnovljenu školu iznutra, ali i izvana.

„Ovaj je projekt za našu školu značio mnogo, ali i za mene osobno. Kroz provedbu projekta naučite nešto novo, upoznajete puno ljudi i to je veliko bogatstvo i veliko nematerijalno iskustvo. Želim zahvaliti županu Damiru Bajsu na pomoći i podršci, bez koje sve ovo ne bi bilo moguće, ali isto tako i načelniku Općine”, rekao je ravnatelj Dario Jaušić. 

„Veliko hvala županu koji se založio da projekt prođe i koji je ulagao u našu školu. Ova je škola izgrađena sedamdesetih godina prošloga stoljeća, gradila se po starim standardima gdje se mnogo trošilo na grijanje. Ovim ćemo projektom uštedjeti na grijanju i poboljšati rad s učenicima, zato što će školi ostati novac za učenike i nauku. Također, sa Županijom smo izgradili igralište i staze, a ova je škola sada uzor u našoj županiji. Sve to zahvaljujući ravnatelju i našem županu. Zato se nadam i daljnjoj suradnji uz ovakve rezultate”, izjavio je načelnik Općine Nova Rača  Darko Knežić.

„Potičemo inicijativu da se sve škole naše županije prijave za energetsku obnovu. Vi ste bili među prvima u županiji koji ste se prijavili. Pohvalila bih projektni tim djelatnika osnovne škole i Regionalne agencije. U svemu se vidi koliko ste zajednički radili i koliko je u vašem kolektivu dobra i pozitivna energija. Imate podršku u Županiji i pratit ćemo jesmo li zaista uspjeli smanjiti troškove kako biste ulagali u samu nastavu i kvalitetu. Naša je želja da se naši učenici i učitelji ugodno osjećaju i da stvaraju te da dan proveden u školi bude produktivan”, zaključila je zamjenica župana Bojana Hribljan. [ IZ DRUGIH IZVORA | bbz.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Za rekonstrukciju i dogradnju 18 milijuna kuna

Za rekonstrukciju i dogradnju 18 milijuna kuna

… mogao je pomisliti da je zadnja granata na grad…

Školski portal: Obnova Srednje škole Vrbovec

Obnova Srednje škole Vrbovec

... a 7,5 milijuna osigurala je Zagrebačka županija, priopćeno je…

Školski portal: Uskoro počinje obnova škole

Uskoro počinje obnova škole

… o izvođenju radova i stručnom nadzoru na energetskoj obnovi…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…